Cardinal Health-datterselskapet står overfor føderalt søksmål over Georgias EtO-anlegg

I flere tiår har folk som saksøkt KPR US for den amerikanske distriktsretten i Sør-Georgia bodd og jobbet innen miles fra Augusta-anlegget, og hevdet at de aldri la merke til at de pustet inn luft som kunne sette helsen deres i fare.Ifølge saksøkers advokater var industrielle brukere av EtO klar over de potensielle farene ved EtO på begynnelsen av 1980-tallet.(The US Environmental Protection Agency listet etylenoksid som et kreftfremkallende menneske i desember 2016.)
Personen som straffeforfølger KPR US har en rekke kreftformer, inkludert brystkreft, B-celle lymfom, eggstok- og tykktarmskreft og spontanabort.I et eget søksmål anla den avdøde av Eunice Lambert søksmål etter at han døde av leukemi i 2015.
EPA-dataene listet opp av saksøkers advokater i søksmålet viser faktisk at KPR reduserte sine EtO-utslipp kraftig på 2010-tallet, men det var mye høyere i de foregående tiårene.
"Som et resultat står individer som bor og jobber i nærheten av KPR-anlegg overfor noen av de høyeste langsiktige kreftrisikoene i USA uten deres viten.Disse menneskene har ubevisst inhalert etylenoksid på regelmessig og kontinuerlig basis i flere tiår.Nå lider de av ulike kreftformer, spontanaborter, fødselsskader og andre livsendrende helseeffekter på grunn av fortsatt eksponering for etylenoksid», skrev Atlanta Cook & Connelly-advokatene Charles C. Bailey og Benjamin H. Richman og Michael.Ovca i Edelson, Chicago.
Abonnement medisinsk design og outsourcing.Bokmerk, del og samhandle med ledende tidsskrifter innen medisinsk design i dag.
DeviceTalks er en dialog mellom medisinsk teknologiledere.Det er arrangementer, podcaster, webinarer og en-til-en utveksling av ideer og innsikt.
Forretningsmagasin for medisinsk utstyr.MassDevice er et ledende forretningstidsskrift for medisinsk utstyr som forteller historien om livreddende enheter.


Innleggstid: 26. november 2021